Prima școală de fotbal a lui Atletico se deschide la București >> Expansiunea începe în România


Atletico Madrid semneaza parteneriat cu Regal Sport

Atletico Madrid semneaza parteneriat cu Regal Sport

Expansiunea internațională a lui Atletico Madrid începe în România. Noua campioană din Spania și finalista recent încheiatului sezon de UEFA Champions League va deschide în țara noastră prima academie de fotbal de pe pământ european.

Această școală de fotbal de la București, în parteneriat cu Regal Sport Club, este întâia dintr-un proiect mai larg de expansiune internațională. Copiii din România sunt primii non-spanioli care vor avea șansa de a crește într-o structură a noii campioane din Spania.

Miercuri, 25 iunie este ziua în care se va încheia acest acord, iar în România vor veni, pentru încheierea parteneriatului, președintele lui Atletico, Enrique Cerezo, directorul general al clubului, Emilio Guttierez și directorul general al Fundației Atletico Madrid, German Robles.

Comunicatul de presă integral:

Regal Sport Club București și Atletico de Madrid vor semna în data de 25 Iunie 2014 un contract de colaborare, cu scopul de a înființa și opera la București, în condiții de exclusivitate,  Academia de Fotbal  Atletico de Madrid.

Enrique Cerezo, Președintele Clubului Atletico de Madrid, Emilio Guttierez, Director General al clubului precum și German Robles, Director General al Fundației Atletico de Madrid vor fi prezenți la ceremonia de semnare a contractului de colaborare dintre cele două cluburi.

Academia de fotbal Atletico de Madrid de la București este primul proiect european de acest fel al clubului madrilen și se înscrie într-o strategie mai largă de expansiune internațională cu scopul de a promova valorile fotbalului spaniol precum și metodele de formare a tinerilor fotbaliști.

Despre Atletico de Madrid

În urmă cu 111 ani, pe 26 aprilie 1903, la inițiativa unor studenți ambițioși, a luat nastere Club Atletico de Madrid, sub îndrumarea primului președinte de club Enrique Allende. „Vicente Calderon” este stadionul echipei Atletico de Madrid, care are o capacitate de aproximativ 55.000 de locuri, motiv pentru care in anul 2016 clubul se pregătește să-și schimbe „locuința”, astfel că suporterii vor putea participa în numar mult mai mare la meciurile favoriților, „Estadio La Peineta” fiind viitorul stadion al madrilenilor, care va găzdui până la 70.000 de suporteri. Este de notorietate faptul că Atletico de Madrid este unul dintre cele mai mari cluburi din lume raportat la numărul de suporteri abonați la meciurile echipei, acesta ajungând chiar și la peste 65.000 de abonamente anuale. Atletico Madrid a fost de zece ori campioană în Primera Division (actuala Campioana a Spaniei !) și de 10 ori a câștigat Cupa Spaniei (Copa del Rey), dupa care au urmat victoriile din Cupa Cupelor în anul 1962, Cupa Intercontinentala în anul 1974, Europa League în 2010 și 2012, ajungând și în finala UEFA Champions League în 2014.

Una dintre victoriile însemnate ale clubului, a fost câstigarea finalei UEFA Europa League în fața celor de la Athletic Club Bilbao, partida care s-a disputat la București, pe Arena Națională în 2012 și pe care spaniolii de la Atletico au câstigat-o cu scorul de 3-0.

Despre Regal Sport Club București

Clubul a fost înfiinţat în septembrie 2011, cand, în urma unei selecţii la nivelul Bucureştiului, au fost aleşi jucători de fotbal cu vârste între 9 şi 12 ani. Primii 20 de jucători au urmat un stagiu de pregătire şi evaluare la Paris Saint Germain. Scopul înființării Regal Sport Club Bucureşti este promovarea educației fizice și a activitații sportive, în special in domeniul fotbalului, descoperirea, selecția, inițierea, educarea și îndrumarea tinerelor talente pentru practicarea sportului de performanță și participarea la competiții interne și internaționale, in conformitate cu reglementările și strategiile elaborate de Autoritatea Națională pentru Sport si Tineret și de Federația Română de specialitate. În prezent, Regal Sport Club Bucureşti are 110 jucători legitimaţi la următoarele categorii de vârstă: U9, U10, U11, U12, U14 si U15, acestea desfăşurând antrenamente de 3 sau de 4 ori pe săptămână, pe terenul Federaţiei Române de Rugby, aflat lângă Arcul de Triumf. Regal Sport Club București a reușit în scurta sa existentă rezultate remarcabile astfel că grupele de U11 și U12 sunt în prezent campioni municipali. Regal Sport Club București a participat la numeroase competiții internaționale, având rezultate deosebite : Spain Trophy 2012 (Barcelona, Spania), Estoril 2013 (Portugalia), Morlaix, 2013 și 2014 (Bretania, Franta), Belgrad 2014 (Serbia)“.

*Material realizat cu sprijinul celor de la digisport.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stiri copii si juniori și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s