Carlo Ancelotti se destainuie cotidianului spaniol Marca


Carlo Ancelotti. Castigator Uefa Champions League 2013/2014

Carlo Ancelotti. Castigator Uefa Champions League 2013/2014

Despre cum se desfăşoară o zi normală: Ancelotti ajunge la baza de la Valdebebas la ora 9:30, de unde pleacă aproape de ora 19. Primul lucru pe care-l face este să discute cu ceilalţi membri ai staffului tehnic pentru a organiza antrenamentul. Unii jucători iau micul-dejun la bază, alţii rămîn chiar şi pentru masa de prînz, dar antrenorul nu obligă pe nimeni să facă asta.

Despre antrenamente, Carlo explică: „Avem două zile de odihnă, una totală şi una de recuperare activă. Apoi, urmează a treia zi cu antrenamente intense, a patra de rezistenţă, a cincea de viteză şi reacţie, pentru a fi într-o formă bună înainte de meci. Discutăm de două ori înainte de partidă. O dată dimineaţa, cu şedinţă video, şi a doua după-amiaza, înainte de a merge la stadion, cînd le comunic primul „11”.  Dacă e un titular obişnuit care nu poate evolua în acel meci, de obicei vorbesc dinainte cu înlocuitorul lui. Şedinţa tactică durează cam 15-20 de minute, iar despre strategie nu vorbim mai mult de 5 minute”.

Despre presiune: „Şi anul trecut la PSG aveam multă presiune. Într-un club nu e vorba doar de presiunea presei, e vorba şi de jucătorii care nu evoluează. Aceasta din urmă e cea mai puternică”.

Despre relaţia cu jucătorii: „Dacă văd că sînt probleme între ei, mă bag. Dacă trebuie să încurajez pe cineva, o fac. Mie nu-mi place antrenorul care spune fă asta că aşa zic eu. Sînt un antrenor liniştit, de tipul Del Bosque, Mourinho”, glumeşte Ancelotti. „Îmi place să avem o relaţie bună, să fim egali, nimeni nu e mai sus sau mai jos”.

Despre ideile sale şi eroarea din El Clasico: „Cred că m-am înşelat cînd am jucat cu Ramos la mijloc. Lui i s-a părut că poate. Nu-l aveam pe Alonso, iar Illarramendi nu era pregătit. Dar prefer să mor cu ideile mele, decît cu altele. E clar că nu există o formulă unică de a cîştiga”.

Despre cît cîntăreşte istoria la cluburi ca Milan sau Real Madrid:„Cred că atunci cînd îţi pui tricourile acestor echipe simţi ceva diferit. Acea emblemă are ceva special. În asta se aseamnănă cele două cluburi”.

Despre „Cazul Isco”, trecînd pe la Bale sau Jese:„La Jese m-a surprins sîngele rece. Isco poate fi număr 9 sau poate juca la mijloc, aşa cum l-am retras pe Seedorf la Milan şi a funcţionat. Mă gîndesc la asta. Cristiano nu are nevoie de nimic, se ajută singur. Bale nu mă îngrijorează. A avut acea accidentare la spate, apoi la genunchi, dar e foarte bine acum”.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Antrenori copii si juniori și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s