Antrenament portari 7 – 18 ani (7)


Enjoyfootball.wordpress.com revine dupa vacanta cu un nou articol legat de antrenamentul portarilor. Dupa o bine-meritata vacanta, absolut toate cluburile si-au reluat activitatea. Asa ca ne-am decis sa reluam seria postarilor despre cum trebuie antrenat un goalkeeper la nivel de copii si juniori. Sa-i dam drumul la treaba!

  1. CUM ANTRENAM LOVIREA MINGII. 3 copete, spatiu 2 metri, 3copete. Portarul executa frecventa, pasa de la antrenor la portar in acel spatiu liber lasat intre copete, lovire cu latul piciorului stang, apoi iar frecventa. Se executa din ambele capete ale copetelor.
  2. CUM ANTRENAM PLONJONUL LATERAL. 2 jaloane, panglica se leaga de capetele jaloanelor asezate la 3 metri unul de altul. Portarul pleaca de pe linia portii, sare peste panglica si executa plonjon lateral-oblic stanga sau dreapta.
  3. CUM ANTRENAM REFLEXUL. 3 mingi asezate in felul urmator: o minge pe coltul de 6 metri stanga, o minge asezata pe coltul de 6 metri dreapta, o minge la antrenor care-i pozitionat la 16 metri. Portarul executa o pasa cu mingea din stanga, pas adaugat, pasa cu mingea din dreapta, retragere pe linia portii, antrenorul suteaza la gol iar el trebuie sa respinga. Se executa 6 bucati consecutiv.

Se pot lucra mai multe serii din fiecare exercitiu. Important e sa lucram corect, sa invatam cum executam procedeul tehnic, si sa le placa antramentul, sa le castigam atentia. Copiii sa considere ca vin intr-un loc de unde au ceva de invatat, sa se simta bine, sa-si consume energia si la final sa ramana in cap cu ideea ca data urmatoare va fi primul la antrenament.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Antrenamente copii si juniori și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s