Antrenament portari 7 – 18 ani


Incepand de astazi ne vom axa putin pe antrenamentul portarului la nivel de copii si juniori

  1. CUM ANTRENAM PRIZA LA SOL. Se aseaza 5 copete in linie. Ulterior mai punem doua la o distanta de 1 metru una de cealalta. Practic se formeaza un triunghi cu ultima copeta din seria de 5. Portarul executa joc de glezne printre ele, isi i-a pozitia fundamentala intre cele doua asezate departat si executa priza la sol apoi cade pe coate cu mingea la piept.
  2. CUM ANTRENAM PLONJONUL LATERAL. Copete, gardulete, plonjon – Portarul executa pas adaugat printre copete asezate in linie, executa sarituri cu genunchii la piept peste 3 gardulete( nr. lor depinde de varsta portarului), pozitie fundamentala joasa, plonjon lateral. Se pot pune copete asezate oblic pentru a executa corect procedeul si pentru a-l ajuta sa intampine mingea cu mainile.
  3. CUM ANTRENAM PRIZA LA PIEPT. Din pozitia in genunchi se face priza. Mainile portarului pot sta pe langa corp, la spate(imbunatatim reactia), intinse in lateral sau mainile sus.

Se vor executa de la 3 la 5 serii a 10, 15, 20 repetari in functie de varsta, starea de sanatate sau starea terenului.

In pauze se lucreaza streching, mobilitate.

La final i se ofera un mic „desert”. Pentru el va fi in primul rand o relaxare, dar va castiga ceva de pe urma exercitiului. Pentru a-l invata sa degajeze corect sau sa loveasca bine balonul il vom pune sa loveasca bara de sus cu mingea pana reuseste de 3 ori.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Antrenamente copii si juniori și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s