Pregatirea tehnica a copiilor de 8-10 ani. Partea 1


th (6)Cand un copil incepe sa practice fotbalul, antrenorul trebuie sa inceapa cu exercitiile tehnice cele mai simple. Fara aceste exercitii copilul nu va fi capabil sa joace. Pentru inceput este indicat sa se faca anumite exercitii cu mingea. Pentru asta sunt necesare anumite forme de exercitii pentru a-i invata tehnica de baza, forme de intreceri, precum si jocuri scurte, la care copiii sa se foloseasca atat de maini, cat si de picioare.

Exercitii tehnice cu mingea care pot fi efectuare cu mainile: prinderea mingii de pe loc sau din miscare, aruncarea mingii spre un coechipier sau la perete, lovirea mingii incet, apoi repede, mai intai normal, ca mai apoi sa se foloseasca si schimbari de directie, forme de joc sau concursuri efectuate in doi sau in grupuri.


Exercitii tehnice cu mingea care pot fi efectuate cu picioarele: forme de joc efectuate cu latul, oprirea mingii cu talpa sau cu latul, conducerea mingii in linie dreapta, apoi porirea lui cu talpa, conducerea mingii cu schimbari de directie, tras la poarta.

Exercitii tehnice cu mingea care au un grad de dificultate mai ridicat: jonglarea mingii cu piciorul si cu capul, impingerea mingii cu latul, preluarea mingii de pe loc si in miscare, conducerea mingii cu schimbari de directie si de tempo, lovirea mingii cu capul spre poarta, fentarea unui adversar, preluarea mingii si centrare spre poarta.

Este imposibila aprecierea tehnicii de joc daca aceasta este examinata in afara unei situatii date, a unui complex de imprejurari, care o conditioneaza, daca nu este determinata de obiectivul tactic sau de joc care trebuie realizat sau a carei realizari este urmarita.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Antrenamente copii si juniori și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s