Pregatirea tehnica a copiilor de 6-8 ani


th (12)Pregatirea tehnica nu se poate baza doar pe invatarea anumitor miscari ci trebuie sa se tina cont si de conditiile pe care le implica jocul de fotbal. Astfel, cele mai indicate sunt exercitiile de presing, cele facute intr-un tempo ridicat, cele facute pe spatii mai stramte, dar si cele care ofera solutii la situatiile mai complicate de joc. Tehnica si tactica alcatuiesc o unitate, Doar pregatirea tehnica nu formeaza un jucator. De aceea, antrenamentul tehnic trebuie sa se afle mereu in legatura cu tactica individuala.

Pornim de la premisa ca incepatorii au intrat, pana la aceasta varsta, in contact cu elementele de baza ale tehnicii fotbalistice. Pe aceasta premisa se si bazeaza intreaga teorie. Cum coordonarea miscarii nu este inca dezvoltata la copii de 6 pana la 8 ani, trebuie ca antrenorul sa inceapa cu predarea formelor simple ale tehnicii fotbalistice. Desigur, dupa aceea, antrenorul trebuie sa predea elementele tehnice care corespund fiecarui copil. De aceea, in aceasta faza este mai recomandat ca antrenorul sa inceapa cu exercitiile de miscare cele mai simple si aceastea sa se faca individual. Astfel, copilul se poate concentra mult mai usor, decat daca ar avea un partener de lucru.


Explicatia data de antrenor trebuie sa fie cat mai simpla, clara si pe intelesul tuturor, pentru ca cei mici sa recunoasca usor telul si scopul intrebuintarii acestor elemente tehnice. Asta il ajuta pe antrenor, care va putea folosi elementele predate in jocul celor mici.

Un rol esential il are si demonstratia acestor elemente tehnice. Antrenorul trebuie sa faca aceste exercitii in fata copiilor si trebuie, de asemenea, sa-i lase pe ei sa le prezinte. Astfel, este mult mai usor ca un copil sa fie mai atent daca prezinta exercitiul in fata celorlalti. Copilul trebuie sa fie atent si activ in timpul antrenamentului si trebuie sa cunoasca ce, cum si de ce sunt utilizate exercitiile.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Antrenamente copii si juniori și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s