Prioritati in procesul de antrenament la varsta de 6-10 ani


 292501 esordio di filippo inzaghi come allenatore allievi nazionali milanCaracteristic pentru varsta de 6-10 ani este interesul copiilor penru sport. Acest interes joaca un rol important in procesul de pregatire. Copilul se bucura cand joaca fotbal si, de aceea, trebuie folosite anumite metode, jocuri, exercitii, pentru a ii pregati mai bine.

 La aceasta varsta, copilul incepe sa aiba simtul mingii si, de asemenea, se pot identifica cei cu aptitudini pentru acest sport. Nu se poate incepe insa imediat cu predarea regulilor de joc, deoarece nu pot fi atenti si concentrati prea multa vreme.


Musculatura nu este bine dezvoltata si ar putea duce la scaderea randamentului. Astfel, cele mai indicate sunt exerctiile individuale precum si cele colctive si chiar meciurile scurte. Prin aceste exercitii, copiii invata sa lucreze in echipa, sa fie atenti la coechipieri si la adversari, sa se bucure cand castiga, dar sa si invete sa accepte infrangerile. Elementele simple pot fi incluse in exercitii, iar antrenorul nu trebuie sa intervina des in jocul copiilor, rabdarea fiind esentiala in procesul de pregatire al copiilor.

Cu cat inainteaza in varsta, copiii devin mai constienti de regulile impuse de catre antrenor. Copiii de 9 si 10 ani pot efectua si exercitii mai dificile fiindca se pot concentra mult mai usor decat cei de 7 sau 8 ani.

Circulatia, sistemul respirator, aparatul locomotor se imbunatatesc, ceea ce stabilizeaza evolutia in cadrul antrenamentului. De asemenea la 9 si 10 ani, jocurile de grup si de echipa sunt mai puternice. Folositoare pentru aceasta categorie de varsta sunt exercitiile cu mingea, precum si diversele forme de joc.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Antrenamente copii si juniori și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s