Perioada de tranzitie


nn33hf Aceasta perioada urmareste refacerea capacitatii de efort, in vederea inceperii unui nou ciclu de pregatire, cu asigurarea fazei de supracompensare pentru efortul viitor.

 Asigurarea odihnei active in aceasa perioada se realizeaza prin reducerea treptata a efortului fata de nivelul acestuia din perioada competitionala, eliminarea oboselii fizice si nervoase, prevenirea surmenajului si mentinerea indicilor de pregatire tehnico-tactica.

 Durata acestei perioade este influentata de nivelul de pregatire al jucatorilor, de stadiul in care se afla, precum si de „distanta” pana la momentul reinceperii antrenamentelor, la copii fiind de aproximativ 6-7 saptamani, iar la jucatorii de performanta, de 1-3 saptamani.

Metodele si mijloacele folosite in antrenamente se vor schimba, dar vor fi orientate spre mentinerea capacitatii fizice ale jucatorilor, permitand desfasurarea la un nivel optim a perioadei de tranzitie.

Acest articol a fost publicat în Antrenamente copii si juniori și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s