Perioada competitionala


nn33hf Perioada competitionala are o specificitate aparte, avand in vedere probleme legate de participarea echipelor la competitiile oficiale, fus orar, deplasari,

 Jocurile oficiale importante, fiind numeroase, solicitarile competitionale determina o abordare precisa a planificarii antrenamentelor in aceasta perioada.

 In aceasta idee, se urmareste:

-mentinerea capacitatii competitionale a jucatorilor la cel mai ridicat nivel si pe cat posibil cresterea acesteia

-cresterea omogenitatii echipei

-abordarea specifica pentru unele jocuri oficiale cu miza foarte mare

-efectuarea unor pregatiri speciale cu jucatorii unor loturi reprezentative, in vederea realizarii de catre acestia a unor performante internationale

-mentinerea gradului de sanatate a componentilor echipei

Volumul de lucru este reprezentat de urmatoarele procente:

-pregatire fizica 20%

-preagtire tehnica 25%

-pregatire tactica 15%

-joc 40%

In primele doua saptamani ale acestei perioade caracterul antrenamentelor este identic cu cel din etapa de pregatire specifica, in sensul scaderii volumului si cresterii intensitatii, precum si al mentinerii in ciclurile interjocuri a antrenamentelor de viteza-forta si a celor de rezistenta in regim de viteza.

Echipele de mare performanta, in perioada competitionala, pot desfasura doua antrenamente cu solicitare mare. Aceste antrenamente se vor desfasura fie in doua zile consecutive, fie cu intercalarea unei zile de refacere activa.

Perioada competitionala cuprinde sezonul de toamna si sezonul de primavara. Ambele sezoane contin 13-17 saptamani pentru echipele de mare performanta. Antrenorii trebuie sa tina cont si de faptul ca pregatesc si jucatori care sunt convocati la diferite loturi reprezentative.

Pregatirea continua in aceasta perioada prin folosirea jocurilor scoala, de verificare sau de pregatire, programate de obicei la mijlocul perioadei din cadrul unui microciclu de pregatire si care pot avea loc saptamanal. Pregatirea se desfasoara dupa o modelare integrala, in care elementele tehnico-tactice si fizice sunt efectuate in conditii de solicitare complexa, caracteristice activitatii competitionale.

In antrenamente, pregatirea fizica are un caracter de individualizare analitica si de omogenizare a rezistentei specifice, punandu-se accentul pe dezvoltarea capacitatilor motrice specifice fotbalului. De asemenea, se vor perfectiona pregatirea tehnica si cea tactica pentru sustinerea activitatii competitionale, dar se va dezvolta si gandirea tactica pe fondul unei pregatiri psihologice de concurs optime.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Antrenamente copii si juniori și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s