Perioada precompetitionala


nn33hfA doua etapa, perioada precompetitionala, urmareste instalarea formei sportive prin:

-dezvoltarea capacitatilor motrice specifice fotbalului

-perfectionarea pregatirii tehnico-tactice cu accent pe structurile care se vor aplica in joc

-pregatirea psihica specifica si de concurs

Pentru pregatirea fizica, se folosesc metode specifice si mijloace tehnico-tactice corespunzatoare, atat in cadrul antrenamentelor colective, cat si in cele individualizate.

Mijloacele tehnico-tactice se folosesc in conditii apropiate de joc si in conditii de joc. Pregatirea capata un caracter integral la sfarsitul acestei perioade, atunci cand jocurile de verificare devin principalele mijloace de pregatire.

In perioada precompetitionala, ponderea componentelor antrenamentului si jocului este urmatoarea:

-pregatire fizica 40%

-pregatire tehnica 30%

-pregatire tactica 15%

-joc 15%

Perioada precompetitionala cuprinde tot doua etape in care se urmareste dezvoltarea sau perfectionarea urmatoarelor componente.

In etapa de pregatire generala se va pune accentul pe dezvoltarea rezistentei generale, fortei, mobilitatii generale, pe activitati complementare si de recuperare.

In prima parte a etapei de pregatire speciala, se va insista pe tehnica jocului cu mingea, pe imbunatatirea rezistentei generale in conditii de joc, pe dezvoltarea fortei generale si specifice, pe dezvoltarea mobilitatii generale in conditii complexe de joc si pe dezvoltarea vitezei(accent pe lucrul cu mingea).

Se va lucra cu o intensitate caracterizata printr-o crestere progresiva, in timp ce volumul si durata antrenamentelor raman constante.

In partea a doua a etapei de pregatire speciala, se urmareste imbunatatirea prestatiei tehnico-tactice a jucatorilor in conditii de joc, dezvoltarea formelor de manifestare a vitezei adaptate la conditiile neprevazute din timpul jocului, dezvoltarea rezistentei specifice si a fortei, punand accentul pe relatia forta-viteza.

Planificarea mijloacelor si metodelor in aceasta parte trebuie sa includa jocuri la doua porti, cu o durata marita progresiv pana la obtinerea timpului regulamentar de joc.

In ceea ce priveste efortul, pregatirea se caracterizeaza prin scaderea volumului de lucru si cresterea intensitatii, antrenamentele avand o durata care scade treptat de la 150-200 minute la 90-120 minute.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Antrenamente copii si juniori și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s